Stichting Festivate streeft naar een zo duurzaam mogelijk festival. Een tijdelijke festival locatie op- en afbouwen kan altijd duurzamer. Als organisatie kijken we daarom goed samen met onze leveranciers hoe we bijvoorbeeld transporten kunnen combineren. Onze stroomleverancier bekijkt samen met onze technische producent naar het meest efficiënte stroomplan. Op deze manier proberen ook wij als organisatie onze impact op het milieu te reduceren.

Verlichting

Als organisatie werken we niet meer met conventioneel licht maar gebruiken we ledverlichting. Dit doen we voor zowel terreinverlichting, sfeerverlichting en showverlichting. De lampen maken niet meer branduren dan noodzakelijk om zo het algemene stroomverbruik tot een minimum te beperken.

Aggregaten

Onze vaste leverancier VOET zorgt ervoor dat onze ingehuurde accu’s en aggregaten niet alleen perfect werk leveren, maar ook dat ze zo efficiënt mogelijk draaien. Juist dat hoort bij het verantwoord omgaan met energie. De aggregaten en accu pakketten die wij bij VOET huren zijn de nieuwste aggregaten. Deze zijn voorzien van schone brandstofmotoren. Deze motoren verminderen de luchtverontreiniging aanzienlijk.

Transport

Zoals reeds eerder aangehaald is onze productieplanning zeer efficiënt georganiseerd. Transporten worden zoveel mogelijk gecombineerd. Hierdoor zullen er nooit halflege trailers op de weg rijden, wat zorgt voor minder Co2 uitstoot. Ook ons publiek motiveren we om lekker op de fiets te komen in plaats van met de auto. Het decor is duurzaam doordat we items bouwen die meerdere edities worden ingezet, i.p.v. na één keer afgeschreven te zijn.

Samen met onze partners blijven we op zoek naar manieren om nog verder te kunnen verduurzamen.