Tickets

Jouw toegang tot Festivate!

Een Combi-ticket kan niet worden opgedeeld in een vrijdag en zaterdag ticket. Dit betekent dat de persoon die het ticket op vrijdag gebruikt, dezelfde persoon moet zijn die het ticket op zaterdag gebruikt. Het ticket wordt op beide dagen gescand en is op naam.

Ga naar de ticket support pagina van onze ticket provider om je ticket(s) opnieuw toegestuurd te krijgen.

Klik hier voor support

Nee hoor, dat is niet verplicht en beter voor het milieu. Je kunt je ticket namelijk ook vanaf je telefoon laten scannen. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Festivate gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt. Zorg dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Toch printen? Doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen.

Zeker! Wij adviseren je wel om je ticket(s) van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Algemene info

Alles wat je wilt weten over Festivate!

Dat is moeilijk uit te leggen… Beter koop je gewoon een ticket en kom je het beleven!

Koop een ticket

Vrijdag 31 maart 2023
16:00 – 00:00

Zaterdag 1 april (geen grap)
15:00 – 01:00

Festivate is een 18+ festival. Dat betekent dus dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn als je naar Festivate gaat. Bij twijfel zullen we om een (geldig) legitimatiebewijs vragen. Ben je tijdens Festivate jarig? Kom deze bijzondere dag dan gezellig bij ons vieren!

Je kunt op zowel vrijdag als zaterdag tot 22:00 uur het terrein van Festivate op met een geldig ticket.

Op het festivalterrein zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Ook mag er in geen enkele festivaltent gerookt worden!

Festivate heeft alle area’s overdekt, zodat je droog kunt staan en keihard kunt feesten. Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. We bestellen jaarlijks mooi weer echter soms loopt de levering daarvan wat vertraging op.

Tijdens en na Festivate verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

De volledige timetable wordt ongeveer een week voor Festivate bekendgemaakt. Houd onze Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste updates. Op de pagina line-up staan bij de artiesten ook de settijden vermeld.

De plattegrond wordt ongeveer een week voor Festivate bekendgemaakt. Houd onze Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste updates.

Zeker weten! Je kunt een locker huren bij de entree van Festivate. Dit zijn lockers met een sleutel. Bewaar de sleutel dus goed! Je kunt de hele dag de locker gebruiken.

Je bent verplicht om jezelf te kunnen legitimeren. Bij de entree controleren we daar steekproefsgewijs op. Is je ID-kaart kwijt of verlopen? Maak hier dan melding van bij je gemeente voor een Verklaring van Vermissing. Samen met een pasje of document dat aantoont dat jij het bent, kun je jezelf vervolgens legitimeren.

Vervoer

Op naar Festivate!

Er is een gratis stalling gelegen nabij de entree en wordt via bewegwijzering duidelijk aangegeven. De loopafstand naar entree van het festival is circa 15 min.

Let op: de stalling is niet bewaakt! Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen, worden verwijderd.

Kom je met de auto naar ons festival? Als je Festivate als bestemming in je navigatiesysteem in wilt voeren is het adres Stationsplein 5, 4191 LD in Geldermalsen.

Zet je navigatiesysteem uit zodra je de gele verkeersborden met Festivate erop ziet. Vanwege het festival zijn de gangbare wegen afgesloten en de gele borden wijzen je de snelste weg richting het festivalterrein.

Festival: het is circa 15 min lopen naar de entree van het festival.

De politie treedt streng op tegen verkeerd parkeren. Voorkom een boete en volg netjes de instructies op van onze medewerkers.

Met de trein is Festivate uitstekend bereikbaar! Vanaf NS-station Geldermalsen loop je zo richting ons Festival terrein. Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar je heen moet en binnen 15 minuten waan jij je in een oase van Feest!

Bekijk vooraf op de NS reisplanner goed wanneer de laatste trein vertrekt en houd hier dus ook rekening mee.

Werken & Optreden

DJ's, vrijwilligers, vacatures…

Betalen

Alles over betalen op Festivate

Op Festivate betaal je gewoon met je pinpas of met een pas die je kunt kopen op ons festival (€3,-) op deze pas kun je dan weer geld zetten. Deze pas kun je overigens ook na ons festival gewoon gebruiken.

Gezondheid & Veiligheid

Weet waar je terecht kan

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek. Houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Te laat met aanvragen? Neem iets mee waarmee onze beveiliging ziet dat je de medicijnen of eten of vloeistoffen écht nodig hebt.

Op het terrein hebben we in zeer geringe maten glutenvrij eten beschikbaar. We begrijpen dat je geen enkel risico wilt hebben op kruisbesmetting of dat het aanbod misschien te beperkt is. Je kunt bij hoge uitzondering dan je eigen (dus voor 1 persoon) glutenvrije eten meenemen.

Let op: geef dit bij binnenkomst aan tijdens de visitatie zodat de beveiliging hiervan op de hoogte is.

Elk jaar verheugen we ons weer op de komst van de jonge moeders die Festivate niet willen missen! Uiteraard hebben wij gedacht aan deze jonge moeders, want zij hebben soms een momentje nodig om wat (belangrijke) zaakjes te regelen. Dit kan uiteraard bij ons in de EHBO. Je kunt hier gewoon naar binnen lopen en dit hoef je vooraf niet te melden.

Wat mag wel en niet mee?

Goede voorbereiding is het halve werk

In principe kan het ons niet gek genoeg. Het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Festivate is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Het is niet toegestaan om (semi)professionele fotografie- en videoapparatuur (met verwisselbare lenzen) mee het festivalterrein op te nemen. Smartphones en kleine compact camera’s met een ingebouwde lens zijn wel toegestaan.

Ons mediateam zorgt ervoor dat Festivate Festival zo goed mogelijk vast wordt gelegd. Deze beelden komen na het event z.s.m. online.

Een GoPro is toegestaan. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje en vergeet hem ons vooral niet op te sturen (info@festivate.nl). Zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Promotie is verboden op en rondom het terrein van Festivate. Hier controleren we streng op. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via onze sponsorcommissie.

Pers

Festivate in the picture

Voor persgerelateerde vragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:
pers@festivate.nl

Voor een perskaart kunt u contact opnemen met:
pers@festivate.nl

Omwonende

Kom je ook?

Net zoals bij eerdere edities ontvangen direct omwonenden vrijkaarten van ons. De omwonenden die in aanmerking komen voor vrijkaarten ontvangen hier spoedig informatie over.

Heb je suggesties, ideeën of een klacht meld deze dan via het contactformulier.

Mindervalide

Wat kun je verwachten…

Bredere entree doorgang voor rolstoelen.
Speciale toiletten
Ons Festivalterrein is over het algemeen volledig verhard door vlonderdelen.

We snappen dat je misschien meer nodig hebt om prettig naar Festivate te kunnen. We denken graag met je mee. Neem contact met ons op via het contactformulier zodat we samen naar een geschikte oplossing kunnen kijken.